Er komt veel kijken bij het bouwen van je eigen woning of droomhuis. Zeker als je aan het begin staat van het traject komen er meer vragen op je af dan antwoorden. Hoe kan een architect mij helpen? Waar moet ik zoal op letten? Lees de K4 Architectenbijsluiter rustig door om een eerste indruk te krijgen.


Alles over het werken met de K4 Architectenbijsluiter!

 

luisteren  

0.1 WIJ ZIJN GEBOEID DOOR VERHALEN

ARCHITECTUUR VERTELT MIJN VERHAAL

Een gebouw is zo uniek als het verhaal van zijn bewoners. Dus luisteren is een essentieel element van ons vak. Persoonlijke verhalen zetten de deur open naar een uniek esthetisch, functioneel en technisch ontwerp.

     
ideeschets  

0.2 DE IDEESCHETS

VEILIG ORIENTEREN

Architectuur heeft ruimte nodig om te groeien. De eerste toetssteen in onze samenwerking is de ideeschets: onze interpretatie van het probleem en de eerste oplossingen daarvoor. In dit stadium, kan het nog alle kanten op.

     
kosten  

0.3 WAT KOST HET?

MEER WINST UIT HETZELFDE BUDGET

We halen maximale winst uit elk budget. Met kennis van de markt, prijzen, uurtarieven en prijs-kwaliteitverhoudingen. Met waardevolle oplossingen die passen binnen het budget. Zo behalen we niet alleen financieel winst, maar ook op esthetisch, emotioneel, bouwtechnisch en functioneel front.

     
rekenen  

0.4 WAT LEVERT HET OP?

WINST OP ALLE FRONTEN

Verrassende oplossingen, vlotte besluitvorming, strakke regie, decennialang comfort, plezier, duurzaamheid, een kloppend verhaal.

     
maatwerk  

0.5 MAATWERK

WAAROM EEN ARCHITECT?

Een architect vertaalt uw specifieke wensen naar het te bouwen object. U bent niet gebonden aan standaardoplossingen. Binnen uw budget en de overige randvoorwaarden is vrijwel alles mogelijk.

     
inspiratie  

0.6 INSPIRATIE

WAT LEVERT HET OP?

k4 architecten stimuleert de ideevorming en draagt alternatieven aan. Dit leidt tot verrassende perspectieven.

     
regie  

0.7 REGIE

WAT LEVERT HET OP?

k4 architecten vervult in alle fasen de rol van regisseur. Wij houden het overzicht en zorgen ervoor dat het proces voor de opdrachtgever overzichtelijk blijft. We beperken het aantal onaangename verrassingen tot een minimum.

 

     
functie  

0.8 FUNCTIE

WAT LEVERT HET OP?

U krijgt een gebouwd object dat alle door u gewenste woon-, werk-, verblijfs- of andere functies in zich verenigt.

     
comfort  

0.9 ESTHETISCH COMFORT

WAT LEVERT HET OP?

Het uiterlijk van zowel binnen- als buitenkant sluit aan bij wat u mooi vindt of wilt uitstralen. Het dagelijks gebruik van een omgeving waarin u zich prettig voelt, draagt dagelijks bij aan uw welbevinden.

     
waarde  

0.10 WAARDEVERMEERDERING

WAT LEVERT HET OP?

Meer kwaliteit betekent over het algemeen een hogere waarde, ook in de toekomst. U investeert dus in een meeropbrengst bij eventuele verkoop.

     
management  

0.11 PROJECT MANAGEMENT

VOORKOMEN VERSUS GENEZEN

Het arendsoog van een architect vallen duizenden details op. Kleine details hebben grote consequenties. Vaak wordt op projectmanagement bezuinigd, maar streng toezicht spaart bijna altijd kosten en zorgen. Zo weet je zeker dat je krijgt, wat je voor ogen hebt.

     
oplevering  

0.12 OPLEVERING EN NAZORG

EINDELIJK

Na een zorgvuldige inspectie is het kersverse gebouw volledig uw domein. Mocht er tijdens de inspectie of zes maanden daarna enig gebrek aan het licht komen, dan zorgen wij dat dit zo snel mogelijk kosteloos wordt verholpen. Ook beoordelen wij de eindafrekening van de aannemer.

     

dirk-klaver

 

DIRK KLAVER

Architect | Directeur

dirk@k4architecten.nl
T 06 51 24 35 73

Maak een afspraak met Dirk Klaver!

Vul hier de uitkomst van de som in

logo-k4architecten-transparant

 

Projecten