In 9 stappen naar een nieuw huis of gebouw


Het zelf bouwen van je eigen woning of bedrijfspand is een complex proces. K4 Architecten begeleid je bij het ontwerpen en realiseren. Vanaf de eerste schetsen tot het plaatsen van de laatste steen zin wij je rechterhand. Maar wat betekent dat in de praktijk? Welke stappen moeten we zetten en welke fases maken we door? Lees hieronder het 9-stappenplan van K4 Architecten. 


het ontwerp- & bouwproces

 

nr01 VERKENNING

WAT KAN K4 ARCHITECTEN VOOR MIJ BETEKENEN?

Grofweg bestaat het bouwproces uit vier delen: oriëntatie, ontwerp, bouwvoorbereiding en de bouw zelf. Je kunt ons inschakelen voor elke fase met specifiek voordeel, of voor alle fases, waarmee je je verzekert van een strakke regie waarin alle afspraken worden nagekomen. De oriëntatie bestaat uit het bedenken wat jullie eisen en wensen zijn. Misschien zelfs al een aantal ideeën op doen voor de volgende fase. Bij het ontwerp kunnen wij jullie actief helpen met het bijeen brengen van verschillende ideeën. 

 

nr02-g BEPAAL DE OPDRACHT

WAAR MOET IK AAN DENKEN

Dit moeten we helder hebben bij de start: budget (compleet project); planning; programma van eisen (wat wordt er gebouwd); kwaliteit; de beoogde werkzaamheden van K4 Architecten.

 

nr03-g WENSEN EN EISEN

HOE REALISTISCH IS MIJN DROOMHUIS?

K4 Architecten vergelijkt uw woonwensen en budget met de marktprijzen. Wat is realistisch, zijn er alternatieven? Uit dit onderzoek vloeit het programma van eisen voort. Eerst globaal, daarna definitief.

 

nr04-g VOORLOPIG ONTWERP

NU GAAT HET LEVEN

Wij presenteren u het ontwerp met gevels, doorsneden en plattegronden. Indien nodig ook de materialen en een kostenraming.

 

nr05-g DEFINITIEF ONTWERP

PUNTEN OP DE i

Het voorlopig ontwerp leidt tot een definitief ontwerp. Bent u tevreden, dan voeren we diverse berekeningen uit over daglichttoetreding, ventilatie, energieprestatie.

 

nr06-g VOORBEREIDING OP DE BOUW

CONTACT MET DE GEMEENTE

Met het definitief ontwerp wordt een omgevingsvergunning aangevraagd. k4 Architecten hebben de kennis en ervaring om de aanvraag bij Bouwtoezicht en Welstand efficiënt te doen verlopen.

 

nr07-g KIES DE AANNEMER

OFFERTES BEOORDELEN

Met het bestek in de hand (alle technische geggevns in zowel tekst als tekeningen) worden geschikte aannemers benaderd voor offertes. Wellicht heeft u zelf een voorkeur voor een bouwpartner. K4 Architecten kan dit proces begeleiden en de berekeningen beoordelen.

 

nr08-g START DE BOUW

ALLES IN GOEDE BANEN LEIDEN

Tijdens de bouw kan K4 Architecten een belangrijke meerwaarde bewijzen. Houdt iedereen zich aan de afspraken? Worden de juiste materialen gebruikt? Loopt alles volgens planning? Wordt er niets vergeten? Als expert en ervaringsdeskundige ontgaat ons niets en worden menselijke fouten tijdig opgespoord.

 

nr09-g DE OPLEVERING

CHECKLIST EN AFTER PARTY

Eindelijk is het zover, uw droom wordt werkelijkheid. Maar voor de kurk kan knallen, controleren we alles uitvoerig. Mocht K4 Architecten tijdens de inspectie gebreken constateren dan bespreken we direct met de aannemer hoe het zo snel mogelijk wordt opgelost.

dirk-klaver

 

DIRK KLAVER

Architect | Directeur

dirk@k4architecten.nl
T 06 51 24 35 73

Maak een afspraak met Dirk Klaver!

Vul hier de uitkomst van de som in

logo-k4architecten-transparant

 

Projecten