K4 DE ZORGARCHITECT

Ruimte om te leven, comfortabel wonen en een fijne woon- en werkomgeving, het is in onze ogen een universeel voorrecht. Een verworvenheid dat iedereen gegeven zou moeten zijn, of je nou kerngezond bent of aangewezen op zorg of verzorging. Bij K4 Architecten vinden we het daarom vanzelfsprekend dat architectuur inclusief en levensloopbestendig is.

 

K4 Architecten: inclusief bouwen voor de zorg

Als zorgarchitect beseft K4 terdege dat we bouwen voor mensen, ook als het gaat het om zorgwoningen zoals zorgappartementen, een aanleunwoning, een verzorgingshuis of een complex voor begeleid wonen. Daarom ontwerpt K4 altijd een thuis. Voor ons als architect betekent dit dat we leef- en verblijfruimtes met de allerhoogste zorg ontwerpen, met aandacht en respect voor bewoners, verzorgers én bezoekers.

 

K4 is specialist in zorgarchitectuur

K4 Architecten is gespecialiseerd in het ontwerpen en bouwen voor de zorg. Dat betekent dat we niet alleen de noodzakelijke kennis hebben van de technische en wettelijke vereisten aan de gebouwen. We lopen ook mee met verplegenden en ondersteunend zorgpersoneel, om hun professionele behoeften en wensen te verkennen, bijvoorbeeld op het gebied van logistiek, rust en arbeidsomstandigheden.

 

'De ruimte vullen met een zonnestraal geeft betekenis’

Maar bovenal verplaatsen we ons in de woonbeleving door de uiteenlopende en vaak van samenstelling veranderende bewonersgroep. Iemand met dementie ervaart een ruimte anders dan een somatische patiënt of iemand met een geestelijke beperking. Bij dementerenden is bijvoorbeeld een omgeving die rust geeft belangrijk, maar diezelfde ruimte mag ook stimuleren om in beweging te komen. Bij ouderen is veel licht een belangrijk aandachtspunt maar tegelijk is het van belang om in de avond andere kleurtinten toe te passen en via tempering van het licht het bioritme te prikkelen.

 

Verder is het goed om te beseffen dat een deel van de bewoners de ruimte in een waas beleeft, alsof je door een beslagen bril kijkt. Dan helpt kleur je om de weg te vinden, maar je kunt ook eenvoudige herkenningselementen toevoegen. Als die maar niet tot verwarring leiden. Tot slot is daglicht is ook zo’n wezenlijk ding, ook al is het soms woekeren met budget en vierkante meters. De ruimte vullen met een zonnestraal, dat geeft de plek betekenis.

‘Mijn beste review’

“Voor een zorgorganisatie in de provincie Flevoland verzorg ik al jarenlang diverse bouwprojecten. Heel bijzonder, want als zorgarchitect kon ik zo de ontwikkeling van sommige bewoners goed volgen, van jong en intern naar begeleid wonen. Eén bewoner maakte ik wel vier keer mee: Mark! Steeds ontving ik van hem die pure reactie. Mijn beste review komt dan ook van hem: ‘Wat ben ik blij dat u weer wat moois heeft bedacht.’ Prachtig! Mark kan ongecompliceerd genieten van iets nieuws. Dat is goud voor mij. Daar kan ik weer een maand op verder.”

Dirk Klaver, de zorgarchitect


Maak een afspraak voor een vrijblijvende oriëntatie

Wil je namens een zorginstelling of zorgstichting een zorgcomplex bouwen of een bestaand pand renoveren of herbestemmen tot zorgwoningen? Overweeg je om je huis zorg-proof te bouwen of te verbouwen met hulp van een BNA-Architect? De zorgarchitect van K4 Architecten is er voor zowel particulieren als instellingen.

 

Maak een afspraak met onze architect Dirk Klaver. Hij heeft altijd een luisterend oor en een rugzak vol kennis. Ook houdt hij het potlood steevast in de aanslag om vrijblijvend alvast de eerste schets voor je op papier te zetten.

 

Of je nou in Lelystad woont, of Harderwijk, Amsterdam, Friesland of Overijssel, Dirk komt graag bij je langs. Natuurlijk ben je ook altijd welkom in onze vestiging in Emmeloord, hartje Noordoostpolder.

dirk-klaver

 

DIRK KLAVER

Architect | Directeur

dirk@k4architecten.nl
T 06 51 24 35 73

Maak een afspraak met Dirk Klaver!

Vul hier de uitkomst van de som in

logo-k4architecten-transparant

 

Projecten