EEN LEVEN LANG WONEN

Een leven lang wonen doe je het liefst in je eigen huis. Houd daarom bij je verbouwing of het ontwerpen van je nieuwbouwwoning ook je woonsituatie in de toekomst in het oog. K4 Architecten houdt bij het ontwerpen al vanaf de eerste schetsen rekening met aspecten van levensloopbestendig wonen. Ook kunnen we adviseren over de mogelijkheden die een kangoeroewoning voor je biedt, als je graag wilt genieten van het ouder worden met je kinderen en kleinkinderen in de nabijheid. Zo

 

K4 Architecten maakt ruimte voor levensloopbestendig wonen

Wil je nu al zorgen dat je woning ook comfortabel en functioneel is als je later ouder wordt, of als een van je huisgenoten een beperking heeft? Zorg dan dat je woning eenvoudig is aan te passen aan het gebruik van hulpmiddelen zoals een rolstoel of rollator. Dat de ruimte groot genoeg is en slim ingedeeld om toegang en ruimte te bieden aan verzorgenden zoals mantelzorgers en verpleegkundig personeel. En heel praktisch: plaats stopcontacten op rolstoelhoogte, en zorg dat de trap zodanig is ontworpen dat er later plaats is voor een traplift.

 

Wil je langer zelfstandig wonen? De zorgarchitect adviseert!

Ben je er, door ouderdom of een beperking, aan toe om je woning definitief zorgklaar te maken? Wil je graag langer zelfstandig wonen? Dan zijn er allerlei ingrepen mogelijk om je huis om te toveren tot een fijne zorgwoning op maat. De zorgarchitect van K4 kan je daarbij adviseren. Denk aan de breedte van je deuren, veilige kranen, een tweede toilet en badkamer op de verdieping met voldoende draairuimte voor een rolstoel. Maar ook de aanleg en toepassing van domotica in je huis kan het leven een stuk gemakkelijker maken als je ouder wordt. Denk aan het inregelen of op afstand bedienen van je zonwering of het inbouwen van slimme meldsystemen voor de wijkverpleging.

 

<< TERUG

Maak vrijblijvend een afspraak!

Wil je namens een zorginstelling of zorgstichting een zorgcomplex bouwen of een bestaand pand renoveren of herbestemmen tot zorgwoningen?  Maak dan een afspraak met zorgarchitect Dirk Klaver.

 

Of je nou in Lelystad woont, of Harderwijk, Amsterdam, Friesland of Overijssel, Dirk komt graag bij je langs. Natuurlijk ben je ook altijd welkom in onze vestiging in Emmeloord, hartje Noordoostpolder.

dirk-klaver

 

DIRK KLAVER

Architect | Directeur

dirk@k4architecten.nl
T 06 51 24 35 73

Maak een afspraak met Dirk Klaver!

Vul hier de uitkomst van de som in

logo-k4architecten-transparant

 

Projecten